Tulevaisuuden suunnitelmat

17.3.3020

Valitettavasti lemmenleikit eivät tällä erää Heelereiden osalta tuottaneet tulosta ja heeler-pentuja ei tälle keväälle/kesälle 2020 saada. Talvelle 2020-2021 useampia suunnitelmia

Piparmintun Pekko x Limespirit Last Dreamer https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=ER28134%2F08&RekNoE=FI21977%2F17&Sukupolvet=6

Pentuja suunnitelmissa alkuvuodelle 2020

Tässä yhdistelmässä olen ajatellut vahvasti luonnepuolta, Pekko on yksi mieleenpainuvimpia heelereitä siltä saralta ja häneltä löytyy hieno mh-kuvaustulos ja vanhemmilta myös erinomaista luonnenäyttöä ja pitkäikäisyyttä. Yhdistelmä on myös sukusiitosprosentiltaan harvinaisen alhainen joka voi toki tuoda vaihtelua pentueen sisällä mutta toivottavasti auttaa säilyttämään rotumme moninaisuutta. Uskon myös vanhempien ulkomuodollisesti täydentävän toisiaan joten toiveissa pentuja hyvillä harrastusominaisuuksilla , ulkomuotoakaan unohtamatta. Pennuille etsitään aktiivisia ja harrasteista kiinnostuneita koteja.

 

Omistajien kertomaa:

Joiku

Joiku on aina iloinen ja iloaan muillekin jakava vilkas ja hyvin energinen maaliskuussa 3-vuotias heelerneito. Joikun energia suuntautuu voimakkaasti tekemiseen: jos ei tapahdu mitään niin sitten laitetaan tapahtumaan! Arjen alituisena työnä on tällä hetkellä lelun tarjoaminen heitettäväksi.

Joikulla on suuri tarve ”käyttää päätään” eli tekeminen sinänsä riittää motivaatioksi, mikä on hyvä, sillä aina ei nameja voi käyttääkään.

Joikun kanssa on ehditty harrastaa vasta hieman MEJÄä, kokeilla paimennusta, kotipiha-agilityä sekä näyttelykäyttäytymistä. Joiku on hyvä liikkumaan ja äärimmäisen nopea liikkeissään, mutta kuitenkin (esim. jäljellä tai näyttelykehässä) keskittyy hyvin.

Joikulle tärkeintä on saada olla läsnä ja liki; seurata ympärillään olevia perheen jäseniä, olla tilanteen tasalla - ja sen ajatuksia on helppo lukea. Käyttää tarvittessaan ääntä. Rakastaa lapsia ja pitää kodin vanhemman heeleriuroksen hyvässä ojennuksessa.

 

Pekko

Pekko on 11,5 vuotias iloinen, oman arvonsa tunteva herrasmies. Pekko on erittäin avoin ja sosiaalinen kaikille ihmisille, jokainen ihminen on potentiaalinen rapsuttaja. Pekko tulee pääsääntöisesti toimeen myös kaikkien koirien kanssa sukupuoleen katsomatta. Jos jostakin ei ole kaveriksi, jätetään hänet huomiotta.

Yhdessä tekeminen on Pekosta parasta ja hän onkin omasta mielestään varsin pätevä kaikessa mihin ryhtyy. Yhdessä on harrastettu agilityä, tokoa, mejää, paimennusta ja näyttelyitäkin. Koska yhdessä tekeminen on parasta, niin palkkaus on tämän herran kohdalla ollut helppoa: namit, lelut tai ohjaajan iloinen mieli, kaikki käyvät.

Kotioloissa Pekko on helppo koira, suotta ei mitään stressata kotona tai muuallakaan. Pekko onkin helppo matkustuskaveri ulkomaita myöden ja hänet voi surutta jättää hoitoon paikkaan kuin paikkaan. Kotona parasta on makoilu ihmisen kainalossa.

Ulkona pysytään lähellä ja turhaan meillä ei mitään haukuta, poikkeuksena pihalla vierailevat mäyrät, peurat ja ketut saattavat saada äänekästä kyytiä.

 

Joiku
Pekko